Új évaddal tér vissza a TV Paprika népszerű programja - MMOnline
A TV Paprika népszerű gasztrosorozata új évaddal tér vissza. A Tájak, ízek, hagyományok második évadában Bede Róberthez Kapusi Gerti is csatlakozik, és olyan településeket mutatnak be, ahol többek közt megtudhatjuk, hogy a vízen kullogó nem egy állat, hanem egy sütemény, hogy hogyan készül Európa egyik legrégebbi desszertje, a Császári Citromkoch és hogy egy Budapesttől mintegy 40 kilométerre található faluban a muszaka miért nemzeti étel. A helyi ételeket és hagyományokat bemutató műsort október 27-től minden hétköznap este 8 órától vetítik, dupla epizódokkal.
A TV Paprika népszerű "Tájak, ízek, hagyományok" című magazinműsora második évadában a nézők 10 izgalmas epizódon keresztül fedezhetik fel a különböző helyszíneket. Minden részben nemcsak a főzés rejtelmeibe nyerhetünk betekintést, hanem az adott terület lakóinak mindennapi életébe és hagyományaiba is. A műsor során gazdag történelmi háttérrel ismerkedhetünk meg, miközben ízletes fogások készítésére is sor kerül. A második évadban Bede Róberthez csatlakozik a lelkes Kapusi Gerti, akik a stúdióban már jól összeszokott párosként most először a szabadban élvezhetik a közös főzést.
Egy receptnek megannyi elkészítési módja megél egymás mellett, a főzés során ki-ki alakíthat rajtuk ízlése szerint. A Tájak, ízek, hagyományok a hagyományőrzés mellett kiváló arra is, hogy kíváncsibbá, kísérletező kedvűbbé és bátrabbá tegye a nézőket a konyhában.
Kapusi Gerti és Bede Róbert izgalmas kalandra indultak, hogy felfedezzék Lórév varázslatos települését, amely Magyarország egyetlen olyan helye, ahol a szerb közösség dominál. Ezen kívül ellátogattak Beloiannisz községbe is, amely a mai napig a magyarországi görög kultúra és hagyományok egyik legmeghatározóbb központja. A kamerák pörögtek, miközben számos Duna-parti települést felfedeztek: Esztergom, Visegrád, és a Ráckevei-Duna partján található Dömsöd is szerepelt az útvonalon, Lórév mellett. Az Esztergomi-járásban a Pilis lábánál megbújó Kesztölc rejtett kincseit is felfedezték. A Monori-járásban Gomba és Péteri településeken jártak, míg a Gödöllői járásban Erdőkertest látogatták meg. Mindenhol barátságos vendéglátók fogadták őket, akik megosztották a titkaikat arról, hogy mitől lesz egy étel igazán különleges. A tíz nap alatt számos ínycsiklandó fogás készült: különféle raguk, sült tócsni, és természetesen mindenhol édes desszertek is készültek. Tápiószentmártonban pedig a különleges nevű "vízen kullogó" sütemény édesítette meg az élményeket.
Tájak, ízek, hagyományok a TV Paprikán 2025. október 27-től minden hétköznap 20 órától.





