Az elmaradhatatlan kedvenc: puncsos-vaníliakrémes szelet, amelynek puhasága és ízletessége annyira magával ragadó, hogy mindig kétszer annyit kell sütnöm az unokáim számára!
1. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a lisztet pedig összeforgatjuk a kakaóporral.
A lisztes keveréket óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájából készült masszához, és alaposan összekeverjük. Ezután finoman beleöntjük a tojáshabot is, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot. A kész tésztát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tepsiben, majd az előmelegített sütőbe helyezzük. Körülbelül 15-20 perc elteltével ellenőrizzük, hogy szépen megsült-e. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan, vízszintesen három egyenlő lapra vágjuk.
3. A kétféle krémhez a pudingokat külön-külön simára keverjük kevés tejben a cukorral, majd hozzáadjuk a maradék tejet. Folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük, majd amikor kész, lehúzzuk a tűzről és a pudingokat hagyjuk kihűlni.
4. A krémekhez a vajakat külön-külön habosra keverjük, majd az egyik adaghoz adjuk a puncsos, a másikhoz a vaníliás pudingot. Géppel alaposan elkeverjük. Az alsó tésztalapot megkenjük a puncsos krémmel, majd befedjük a középső lappal. Erre a vaníliás krémet simítjuk, majd a felső tésztalappal borítjuk.
5. A sütemény csúcsát ízletes csokoládéval koronázzuk, amit óvatosan felolvasztunk, majd sima rétegben eloszlatunk a legfelső tésztalapon. Ezt követően a kész remekművet a hűtőszekrénybe helyezzük, ahol néhány órán át pihen, hogy a krémek szépen megdermedjenek. Végül, amikor elérte a megfelelő állagot, szeletekre vágva tálaljuk.